اولین جلسه شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی کشور برگزار شد

اولین جلسه شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی کشور با حضور جمعی از اندیشمندان، صاحب نظران، روسا و معاونین پیشین این سازمان و نمایندگان تشکل های غیردولتی صبح امروز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، اولین جلسه شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی کشور صبح امروز با حضور دکتر سیدجواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی کشور، دکتر محمدرضا محمدی، دکتر ملک افضلی، دکتر معینی، دکتر موسوی چلک، دکتر گراوند، دکتر کمالی، دکتر طالبی، دکتر جغتایی، دکتر جعفریان، دکتر خاکی، دکتر رفیعی، دکتر دلبری، دکتر رایگانی و جمعی از معاونین و مدیران فعلی و سابق برگزار شد.

دکتر حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی کشور هدف از تشکیل این شورا را استفاده از اصل تجربه گرایی و دانش بنیادی در سازمان بهزیستی عنوان کرد و افزود: علاوه بر استفاده از ایده ها و نظرات اعضای این شورا، طرح ها و برنامه های تدوین شده در سازمان بهزیستی قبل از اجرا در این شورا مطرح و بعد از جمع بندی نهایی و گرفتن نظرات اعضای محترم شورای عالی مشورتی اجرا خواهد شد.

وی تاکید کرد: در دوره جدید برنامه سازمان بهزیستی بر ۵ محور دانش بنیادی، تجربه گرایی، مشارکت گرایی، خانواده بنیانی و محله محوری پیش خواهد رفت و بدین منظور تمام ماموریت ها و طرح ها بر اساس ۴ تبارشناسی تثبیتی- استمراری، توقیفی-تعطیلی، تعدیلی-تکمیلی و تاسیسی -نوآورانه بازنگری می شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور همچنین با اشاره به افزایش ماموریت های این سازمان از بدو تاسیس تاکنون گفت: هر چه ماموریت ها و وظایف سازمان بهزیستی زیاد شد در مقابل ساختار و اختیارات آن کاهش یافت و به همان نسبت رشد نداشته است.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی برای انجام بسیاری از ماموریت های خود اختیار قانونی ندارد و به همین علت نتوانسته آنها را به سرانجام برساند.

دکتر حسینی با اشاره به رویکرد مثبت کوچک سازی در سازمان بهزیستی گفت: همیشه گفته ام کوچک زیباست و بزرگتر زیباتر؛ بدان معنا که هرچه دولت کوچکتر و مردم بزرگتر شوند، انجام امور بهتر پیش می رود.

وی تاکید کرد: این کوچک سازی در سازمان بهزیستی صورت گرفته اما در کنار آن می بایست موضوع نظارت بر فعالیت های بخش غیردولتی نیز مورد توجه قرار می گرفت که مغفول مانده است و نظارت صحیحی نداریم.

در ادامه این جلسه دکتر ملک افضلی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی با استقبال از ایده تشکیل این شورا گفت: نیاز است که در ابتدا نقشه راه بهزیستی توسط این شورا تدوین شود تا ما شاهد آن نباشیم که با تغییر مدیران برنامه ها و ماموریت ها نیز تغییر کند.

همچنین دکتر محمدرضا محمدی، رئییس اسبق سازمان بهزیستی نیز تاکید کرد: نقشه راهی که تهیه می شود باید دارای انعطاف پذیری باشد.

وی افزود: سازمان بهزیستی می تواند در حوزه پیشگیری فعالیت های مهمی برنامه ریزی کند تا روند افزایشی معلولان کاهش یابد.

دکتر جغتایی، استاد دانشگاه و ریاست پیشین دانشگاه علوم توانبخشی نیز با استقبال از تشکیل شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی بر لزوم استفاده از ظرفیت دستگاه های دیگر و همچنین بازنگری خدمات حمایتی مندرج در قانون جامع رفاه اجتماعی و تطابق آن با وظایف و کارکرد بهزیستی در دستور کار قرار گیرد.

در ادامه دکتر رفیعی عضو هیات علمی دانشگاه علوم توانبخشی نیز لزوم تهیه نقشه راه بهزیستی کشور تاکید کرد و گفت: بسیاری از ماموریت های بهزیستی برای اثرگذاری بیشتر نیاز به باز تعریف دارند.

دکتر رایگانی رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران نیز خواستار تدوین طرح جامعه جلوگیری از بروز ضایعات نخاعی شد و گفت: بهتر است سازمان بهزیستی روی چند کار مهم تمرکز کند و آنها را به نتیجه برساند، به عقیده من به نتیجه رساندن یک یا دو کار بهتر از آن است که ما چندین و چند کار را شروع کنیم اما به نتیجه نرسانیم.

دکتر معینی، مدیرعامل شبکه تشکل های نابینایان و کم بینایان کشور نیز توجه به نظرات و ایده های صاحب نظران در قالب شورای عالی مشورتی را رویکردی ارزشمند توصیف کرد و گفت: امروز لازم است تا از روزمرگی فاصله بگیریم.

وی ادامه داد: در توانمندسازی نیز باید رویکردی اتخاذ شود تا فرد مددجو با توانمند شدن به مرور از چتر حمایتی خارج شود.

دکتر کمالی، استاد دانشگاه و معاون پیشین توانبخشی سازمان بهزیستی نیز وجود و تشکیل شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی را یک ضرورت دانست.

دکتر جعفریان، معاون پیشین توانبخشی سازمان بهزیستی نیز تشکیل شورای عالی مشورتی در سازمان بهزیستی را به فال نیک گرفت و افزود: یکی از کارکردهای این شورا می تواند بهبودبخشی رابطه بهزیستی با سایر دستگاه ها و استفاده از ظرفیت های نهادهای حاکمیتی باشد.

کد خبر 120942

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =